Tilbage

Hear My Voice - Empowering Tajik Civil Society for Disability Rights Advocacy

Organisation:

Mission Øst

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt E (3 - 5 mio)

Projekt start:

01.04.2014

Projekt slut:

30.06.2017

Beviliget beløb:

3.300.000,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Tadjikistan

Lokale partnere:

  • Associations of Committees of Parents, of children with disabilities in Penjakent district (PACP)
  • Nuri Umed
  • Zarshedabonu

Overordnede mål :

At bemyndiggøre det tadsjikiske civilsamfund til at være fortalere for og med personer med handikap, for deres ret til meningsfuld deltagelse i samfundet og lige adgang til ressourcer og serviceydelser.

Umiddelbare mål :

At de to tadsjikiske civilsamfundsorganisationer: Zarshedabonu og Nuri Umed og de to regionale sammenslutninger af forældreudvalg; KACP og PACP ved udgangen af projekt perioden: 1. Har forbedret deres organisatoriske ledelseskapacitet og styrket deres netværksfærdigheder. 2. Er fortalere for rettighedsbaserede ydelser til mennesker med handikap, både som individuelle organisationer og i indbyrdes samarbejde med hinanden. 3. Har forbedret deres tekniske ekspertise, og at de er på vej til at blive ledende organisationer inden for den rettighedsbaserede inklusion af personer med handikap i samfundet.

Målgrupper :

Den primære målgruppe for projektet er cirka 2.120 børn med handikap spredt over 25 Jamoats (kommuner) hvor der i alt bor omkring 260.000 personer, som er en primær målgruppe for projektet. Derudover vil projektet også primært være målrettet: 1) 180 praktiserende personer inden for sociale tjenester og dertil relaterede aktører fra NGO'er og civilsamfundsorganisationer, heriblandt projektpartnerne og deres medarbejdere. 2) Universitetets ansatte og studerende i afdelingen for socialt arbejde, samt ansatte og studerende på de pædagogiske uddannelsesinstitutioner. Projektet vil også give de lokale embedsmænd information og støtte i at yde service til personer med handikap og løbende samspil mellem samfundet og de lokale myndigheder, og derved styrke regeringens embedsmænd, der har indflydelse på den politiske beslutningsproces om betingelser for børn med handikap.

Resume:

Dette projekt vil bemyndiggøre civilsamfundsorganisationer i Tadsjikistan til at udøve fortalervirksomhed for de rettigheder, som personer (særligt børn) med handikap har. Målet er at sikre dem lige adgang til ressourcer og ydelser, så de kan deltage i samfundet på bedste vis. De fire partnerorganisationer vil både deltage i afstemte aktiviteter, som inkluderer organisationsevaluering og teknisk træning og gå gennem et forløb med mentorering, coaching og læring i job. Ved afslutning af projektet af vil partnerne: 1. have forbedret deres organisatoriske ledelseskapacitet og styrket deres netværksfærdigheder. 2. være fortalere for rettighedsbaserede ydelser til mennesker med handikap, både som individuelle organisationer og i deres samarbejde. 3. have forbedret deres tekniske ekspertise og være på vej til at blive ledende organisationer inden for den rettighedsbaserede inklusion af personer med handikap i samfundet.