Tilbage

Empowering Young Workers in the Port of Mombasa

Organisation:

FIC

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt E (3 - 5 mio)

Projekt start:

01.01.2012

Projekt slut:

28.02.2015

Beviliget beløb:

3.076.201,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Kenya

Lokale partnere:

  • Dock Workers Union - Kenya

Overordnede mål :

Projektets overordnede mål er at forbedre arbejdsvilkårene for unge arbejdere indenfor havne- søfartssektorerne i Kenya

Umiddelbare mål :

1. Unge arbejdere i havne- og søfartssektorerne i Kenya har forbedret deres viden om arbejdstagerrettigheder og tager aktivt del i at skabe større lighed og retfærdighed og bedre velfærd 2. Fagforeningerne, Dock Workers Union - Kenya, Seafarers Union og Kenya Shipping Clearing and Warehousing Union, har styrket deres kapacitet til at varetage arbejdstagerettigheder og udfordringer blandt de unge arbejdere i havne- og søfartssektorerne i Kenya.

Målgrupper :

Projektets primære målgruppe består af 7.400 unge som arbejdere på havnen i Mombasa. 90 % af dem er mænd, og de fleste er organiserede i en af de tre fagforeninger, Dock Workers Union - Kenya, Seafarers Union og Kenya Shipping Clearing and Warehousing Union. Ca. 200 af dem er ansat ved enten Grain Bulk, Kenya Ferry Services eller Maersk Shipping Lines og er endnu ikke medlem af en fagforening,

Resume:

Unge arbejdere indenfor havne- og søfartssektorerne i Kenya har generelt meget dårlige arbejdsvilkår i forhold til løn, forskelsbehandling, sikkerhed i ansættelse, arbejdsmiljø mm., og fagforeningerne er ikke gode til at bistå de unge i at forbedre forholdene. Det er derfor projektets målsætning at bidrage til bedre arbejdsforhold for 7.400 unge arbejdere ved 1) at at øge de unges viden og opmærksomhed omkring deres arbejdstagerrettigheder, basalt arbejdsmiljø og sundhed og 2) at styrke de tre relevante fagforeningers kapacitet til at fokusere på de unges problemer. Projektets lokale samarbejdspartnere er Dock Workers Union (DWU) - Kenya samt Seafarers Union og Kenya Shipping Clearing and Warehousing Union. DWU er projektets hovedsamrbejdspartner som primært er ansvarlig for den lokale implementering og foranking af projektet.