Tilbage

The Nairobi Eastlands Cardiovascular Disease Prevention Programme

Organisation:

Hjerteforeningen

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt D (1 - 3 mio)

Projekt start:

01.05.2009

Projekt slut:

30.04.2012

Beviliget beløb:

2.871.703,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Kenya

Lokale partnere:

  • Kenyan Heart National Foundation

Overordnede mål :

Målet er at udvikle en anvendelig og solidt funderet model til at forebygge hjerte-kar sygdomme i slumområder i Kenyas byer.

Umiddelbare mål :

At sikre, at målgruppen er bekendt med de bestående risici for RHD (rhumatic heart disease) og er bekendt med, hvorledes de skal forebygges. At udvikle et mangesidet program til forebyggelse af hjerte-kar sygdomme i Eastlands. At støtte en velfunderet hjerteforening i Kenya (Kenyan Heart National Foundation KHNF)..

Målgrupper :

Medlemmer af de 10 100 børne-hjerteklubber hvoraf 35 er nye 10 hjerte-klinik klubber Befolkningen i Eastlands, 2,8 mill. 70 registrerede klinikker, 132 grundskoler 24 Kardiologer og børnelæger Sekundære målgrupper Kenya Cardiac Society, Kenyan Heart National Foundation Andre Ngoér Lokale myndigheder og sundhedssektoren generelt. Som nævnt i afsnit B3

Resume:

Baseret på metoder, netværk, kapacitet og organisation udviklet igennem "The Nairobi Eastlands Children’s Heart Education Project", udvides projektet til at fokusere på forebyggelse af hjertekarsygdomme og deres risikofaktorer med henblik på at skabe en bæredygtig strategi for forebyggelse af ikke smitsomme sygdomme i Kenya. Projektet skal skabe viden om: rheumatisk hjertesygdom, hypertension, diabetes 2 og deres forebyggelse samt lobbyvirksomhed og kampagner imod tobak, ernæring og motion og forebyggelse af fedme. Målet er at opbygge kapaciteten til at forebygge i nøgleinstitutioner som skoler, klinikker, trossamfund, sociale institutioner som sportsklubber og civilsamfundet (lokalkomiteer under Kenyas Hjerteforening) med henblik på at forbedre hjertekarsundheden i området. Der er tale om et demonstrationsprojekt med konkrete forebyggelsesaktiviteter samt forskning og evaluering for at dokumentere og formidle resultaterne. Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Kenyan Heart National Foundation, Kenya Cardiac Society og Hjerteforeningen.