Tilbage

Developing URCS to build skills of vulnerable youths throughout Uganda

Organisation:

Ungdommens Røde Kors

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt D (1 - 3 mio)

Projekt start:

01.08.2011

Projekt slut:

15.04.2014

Beviliget beløb:

1.997.051,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Uganda

Lokale partnere:

  • Uganda Red Cross Society

Overordnede mål :

At bemyndige de mest udsatte unge i Uganda med bæredygtige sociale evner og life planning skills (LPS), så de bliver selvhjulpne og en aktiv del af det civile samfund.

Umiddelbare mål :

1. Til august 2013 har otte URCS afdelinger udviklet, implementeret og opretholdt aktiviteter for unge (LPS og ‘youth corners’ inkluderet) for mindst 2000 udsatte unge. 2. Til august 2013 har samfundsautoriteter og -interessenter demonstreret en ændret holdning til unges og især kvinders inkludering i samfundets udvikling, lige såvel i forhold til pigers ret til uddannelse. 3. Til august 2013 har URCS kapaciteten til individuelt at implementere LPS kurser og ‘youth corners’ i 51 URCS afdelinger.

Målgrupper :

'- Unge (13-25) som er udenfor skolesystemet eller placeret i udsatte institutioner, gravide teenagere og unge eller alene mødre. Projektet er rettet mod 4100 unge (60% piger, 40% drenge)

Resume:

Dette projekt gør Uganda Røde Kors i stand til selvstændigt at oprette og implementere aktiviteter for sårbare unge, i særdeleshed piger, i Uganda og styrke pigers mulighed for uddannelse og indflydelse. Projektet giver 8 distrikter mulighed for at styrke 1800 sårbare unges Life Planning Skills så de bliver i stand til at tage vare på deres eget liv og udviklingen i deres lokalområder. Samtidig gennemføres aktiviteter for 2300 unge på sårbare skoler, så disse bedre kan sikre unge, i særdeleshed pigers, fortsatte skolegang på trods af fattigdom og ulighed. Ungdommens Røde Kors og Uganda Røde Kors tager med dette projekt et afgørende skridt frem mod at Uganda Røde Kors selv kan udbrede og implementere lokal kapacitetsudvikling, fortalerarbejde og aktiviteter for sårbare unge i hele landet.