Tilbage

We are the Future

Organisation:

Seniorer uden Grænser

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt C (0,5 - 1 mio)

Projekt start:

01.04.2012

Projekt slut:

01.03.2015

Beviliget beløb:

577.262,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Zimbabwe

Lokale partnere:

  • Child and Adolescent Resource Center

Overordnede mål :

At børn og unge i Buhera distriktet der lever med HIV/AIDS får deres håb genoprettet og at de styrkes til at leve et tilfredsstillende liv.

Umiddelbare mål :

'- I 2014 har CARC udvidet deres psykosociale arbejde til 3 lokalsamfund, således at mere end 500 børn/unge der lever med HIV/AIDS har lært at leve med deres sygdom of fået deres håb genoprettet. - I 2014 er børnene og de unge involveret i at planlægge og implementere projektaktiviteterne og et antal fungerer som rådgivere for andre børn/unge - I 2014 har CARC sammen med lokale samarbejdspartnere udarbejdet en strategi med henblik på at etablere psykosociale projekter i hovedparten af Buhera distrikt.

Målgrupper :

'- Den primære målgruppe er 500 børn/unge der lever med HIV/AIDS – ca. 50 % af hvert køn. - Den sekundære målgruppe er børnenes omsorgsgivere - Lokalsamfund inklusive, politikere, lokale myndigheder, skoler, kirker mv. er ligeledes sekundær målgruppe

Resume:

SuGs samarbejdspartner er Child and Adolescent Ressource Centre (CARC), som er et projekt tilknyttet Murambinda Mission Hospital i Buhera distriktet. Projektet "WE ARE THE FUTURE" - et navn børnene har givet - har gennem 3 år udviklet psyko-social støtte til børn og unge, der lever med HIV/AIDS; projektet støtter også børnenes omsorgsgivere, ligesom man udfører fortaler- virksomhed i lokalsamfundet. I projektperioden vil CARC udbrede det psyko-sociale arbejde til tre lokalsamfund omkring tre sundhedscentre, ligesom man vil advokere for en inkluderende adfærd over for HIV/AIDS-ramte børn og deres omsorgsgivere i lokalsamfundene og hos myndighederne. Projektet vil involvere de HIV-smittede børn og unge i projektets styregruppe, og som undervisere og rådgivere overfor andre børn og unge med samme problemer. Projektet vil også videreudvikle den psyko-sociale metode og udvikle en projektmodel der med få resourcer og i samarbejde med lokale myndigheder kan udbredes til flertallet af de 30 sundheds- centre i Buhera-distriktet.