Tilbage

Rural Water Supply and Sanitation Project

Organisation:

Ingeniører uden Grænser (IUG)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt B (0,2-0,5 mio)

Projekt start:

01.04.2011

Projekt slut:

01.05.2013

Beviliget beløb:

482.289,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Sierra Leone

Lokale partnere:

  • ENGINEERS WITHOUT BORDERS SIERRA LEONE

Overordnede mål :

At styrke den lokale partners evne til at formidle anvendelige tekniske løsninger og at anspore til tanker om selvhjulpen udvikling i lokalområdet

Umiddelbare mål :

At udvikle og formidle et koncept, der gør det muligt at indsamle, rense og opbevare regnvand - endvidere skal bedre latrinløsninger udbredes i lokalområdet.

Målgrupper :

Ca. 3.500 beboere i tre udvalgte landsbyer (Norway, London og Elises Town), hvoraf mange er handicappede som følge af borgerkrigen i landet.

Resume:

Projektet omfatter udvikling og udbredelse af bæredygtige lavprisløsninger til vandforsyning baseret på indsamling og rensning af regnvand, forbedring af brønde og tilhørende sanitære faciliteter i fattige landområder i Sierra Leone. Indsatsen skal efterfølgende udbredes gennem uddannelse og kapacitetsopbygning af den eksisterende lokale afdeling af Ingeniører uden Grænser (EWB SL). Projektet implementeres i et område hvor IuG implementerer et igangværende (IuG / EWB SL samarbejde) projekt finansieret af private fonde. Dette projekt omfatter infrastruktur, lærerboliger og skolebygninger for børn af forældre med fysiske handicap som resultat af Sierra Leones borgerkrig (1991-2000). Skolefaciliteterne vil blive brugt i forbindelse med dette ansøgte projekts undervisningskomponent. Gennem en målrettet indsats i tre udvalgte landsbyer, vil EWB SL blive i stand til at disseminere viden om den brugte teknologi til andre tilsvarende fattige og marginaliserede befolkningsgrupper i Sierra Leone.