Tilbage

Writting a different story: Good treatment of children and youth

Organisation:

Viva Danmark

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt D (1 - 3 mio)

Projekt start:

02.01.2015

Projekt slut:

02.03.2017

Beviliget beløb:

1.706.662,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Nicaragua

Lokale partnere:

  • HAQSOOR

Overordnede mål :

Dekonstruktion af en voldelig kultur mod børn og unge og fremme beskyttelse og god behandling af børn og unge i familien og lokalsamfundet via børn og unges aktive deltagelse.

Umiddelbare mål :

l: Træne 500 børne og unge-ledere og deres familier i 16 lokalsamfund i Managua til a fremme beskyttelse og god behandling af børn og establere lokale børnekomiteer. ll: 8300 børn og unge fra 16 lokalsamfund i Managua er aktive og laver fælles aktiviteter med sociale, politiske og religiøse stakeholders i lokalsamfundet for at fremme en kultur karakteriseret ved beskyttelse og god behandling af børn. lll: Påvirke politikker vedrørende en anstændig behandling af børn ved at Viva deltager i konsultationsgruppen under Kongressens komité for kvinder, unge og børn.

Målgrupper :

Primær målgruppe: 100 ungdomsambassadører (50/50 piger og drenge) fra økonomisk fattige lokalsamfund og 400 børn og unge, som deltager børnkomiteer i 16 lokalsamfund (50/50 piger og drenge) fra økonomisk fattige lokalsamfund. Sekundær målgruppe: Ambassadøreres familiemedlemmer og deltagere i beskyttelseskomiteer for voksne i 16 communities.

Resume:

Formålet er at fremme beskyttelse og god behandling af børn og unge (BU) drevet af deres egen aktive deltagelse i det nicaraguanske samfund via fortalervirksomhedsinitiativer på lokalt, regionalt og national niveau. 100 ungdomsambassadører i 16 lokalsamfund trænes til at træne BU og organisere dem i børnekomiteer samt udføre kampagner for god behandling af BU. I hvert lokalområde oprettes familieskoler og beskyttelseskomiteer for forældre samt lokale autoriteter, som skal støtte op om børnekomiteernes kampagner og skal støtte BU, som bliver udsat for vold og misbrug i deres hjem og i lokalsamfundet. I projektet gennemføres fortalervirksomhed på et national niveau gennem oplysningskampagner på national TV samt Vivas involvering i en referencegruppe i Kongreskommissionen for kvinder, unge og børn. Projektet implementes lokalt af 16 organisationer og kirker, der er medlemmer af Viva-netværket.