Tilbage

MTANDAO

Organisation:

Tanzibarn

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt B (0,2-0,5 mio)

Projekt start:

01.07.2015

Projekt slut:

31.12.2016

Beviliget beløb:

247.206,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Tanzania

Lokale partnere:

  • Usa River Community Organisation (URICO)

Overordnede mål :

Borgere i Usa River har et tilhørssted med mulighed for at skabe mere bæredygtige livssituationer via samarbejder og netværk på tværs af samfundslag. (MP)

Umiddelbare mål :

1) URICO er en velfungerende og demokratisk organisation, som har mange aktive medlemmer. 2) Borgerne i Usa River inden for målgruppen netværker og samarbejder på tværs af køn, alder og religion. 3) Borgere i Usa River indenfor målgruppen har mulighed for at få et forbedret helbred, en sundere livsstil og for at skabe en bæredygtig økonomisk situation.

Målgrupper :

Den primære målgruppe (ca. 50 personer) er de mest fattige og udsatte borgere i Usa River. Det kan være familier, enlige, eneforsørgende, ældre mm. Kønssammensætningen vil være blandet. Den sekundære målgruppe (ca. 200 personer) er en bredere del af borgerne i Usa River med en mere blandet økonomisk baggrund (dog stadig i den lavere del)

Resume:

Projektet sigter efter at øge levestandarden for borgere i byen Usa River, Tanzania i samarbejde med organisationen URICO. Dette skal ske med aktiviteter, der fokuserer på kost og ernæring, sygdomsforebyggelse og familieplanlægning for i alt 250 borgere. Projektet vil skabe bæredygtige økonomier via kurser om låne/sparegrupper, om at være mindre forretningsdrivende mm.. Et vigtigt element er at skabe netværk mellem samfundslag, alder og køn, via medlemskab i en velfungerende organisation med mindst 200 medlemmer. URICO’s virke skal derudover foregå gennem etableringen af et community centre, hvorfra alle aktiviteter tager udgangspunkt. Der gennemføres mindst 8 arrangementer (ex. workshops) og etableres mindst 4 låne/spare-grupper. Det er gennem netværk og samarbejder, at organisationen kan bestå efter projektets afslutning - det er også her, at det kan udvikle sig og skabe yderligere velstand og øge sundheden hos de fattigste borgere i byen.