Tilbage

Community empowerment and economic development in Mawas, Indonesia

Organisation:

Orangutang Fonden/Save the Orangutan

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt C (0,5 - 1 mio)

Projekt start:

01.01.2012

Projekt slut:

01.01.2014

Beviliget beløb:

795.160,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Indonesia

Lokale partnere:

  • Borneo Orangutan Survival Foundation

Overordnede mål :

At skabe øget organisering og kapacitet ift. naturressource forvaltning og indkomstgenererende aktiviteter i de fire projekt landsbyer, med det resultat at lokalsamfundene er styrket og de har udviklet miljø- og socio-økonomisk bæredygtige overlevelsesstrategier.

Umiddelbare mål :

I de fire projekt landsbyer har mindst 200 indbyggere (mænd og kvinder) ved udgangen af 2013: A) Øget viden og kapacitet til at indgå i bæredygtige overlevelsesstrategier, B) Organiseret således, at de kan benytte den tilegnede viden til at forbedre deres overlevelsesstrategier, C) I stand til at gennemføre fortalervirksomhed overfor lokalregeringen og dens landudviklings program.

Målgrupper :

Landsbyerne Timpah, Batampang, Lawang Kajang og Sei Jaya med en samlet befolkning på 6135 indbyggere (heraf 2923 kvinder) udgør den primære målgruppe. Den sekundære målgruppe er partnerorganisationen BOS Mawas og dens medarbejdere.

Resume:

Projektet er en forlængelse af ”Capacity building of BOS Foundation, Mawas.” Hovedformålet er at bidrage til lokaludvikling og fattigdomsreducering i landsbyerne Timpah, Batampang, Lawang Kajang og Sei Jaya. Dette søges opnået ved at øge landsby medlemmernes viden og kapacitet til at indgå i bæredygtige alternativer til diversificering af indtægtsaktiviteter og til at skabe større økonomisk udbytte af eksisterende aktiviteter. Gennem projektet vil BOS Mawas introducere landsbymedlemmerne i alternative indtægtsmuligheder, samt træne dem i at udføre regnskab, udarbejde markedsanalyser, forretningsplaner, bæredygtig forvaltning og forarbejdning af naturressourcer og assistere dem i organisering for øget videns-deling og forbedret forhandlingsposition. Herudover vil projektet øge landsbyernes bevidsthed om egne rettigheder og behov, samt kapacitet til at påvirke relevante myndigheder til at skabe forbedrede leveforhold.