Tilbage

Non-formal education of women in3 villages in Mbale District, Uganda

Organisation:

Seniorer uden Grænser

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt A (under 0,2 mio)

Projekt start:

01.07.2012

Projekt slut:

01.08.2013

Beviliget beløb:

197.266,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Uganda

Lokale partnere:

  • Uganda Women Concern Ministry (UWCM)

Overordnede mål :

1. Generel styrkelse af kvindernes stilling og rettigheder 2. Et velafbalanceret samfund med bevidsthed om køn, sundhed, bæredygtighed Alfabetiseringskurser, undervisning i sundhed, organisationsarbejde m.m.

Umiddelbare mål :

1. Større lighed mellem mænd og kvinder 2. Bedre forhold for fattige og undertrykte grupper/individer 3. Ligeværdig deltagelse i forenings- og organisationsarbejde 4. Mulighed for at påvirke beslutningstagere opadtil

Målgrupper :

200 kvinder i de tre landsbyer med ingen eller meget lidt skolegang; mænd er også velkomne.

Resume:

Den uformelle uddannelse af kvinder er en fortsættelse/udbygning af SuGs miljøprojekt i Mbale District. Bufumbo, Bududa og Kapchorwa har fået opsat solpaneler så der er lys på en skole, og kvinderne har lært at bygge energibesparende lerkomfurer og er blevet bevidste om energi-, miljø- og sundhedsmæssige problemer. I januar 2012 er der iværksat VSLA kurser for kvinderne. Midler hertil fra private fonde. Som i miljøprojektets første fase er vores samarbejdspartner CBOerne i de tre landsbyer. Den implementerende partner er Uganda Women Concern Ministry, der har været aktiv i området siden 1991 og har stor erfaring i ”empowerment of women for sustainable development”. Dette projekts målgruppe er 200 kvinder fra de tre landsbyer. Hovedformålet er en generel styrkelse af kvindernes stilling og rettigheder. Det konkrete projektmål er at gennemføre alfabetiseringsprogram suppleret med undervisning i organisation, sundhed, AIDS/HIV, ernæring, kønsspecifikke spørgsmål.