Tilbage

Development of a Farmer Field School concept for family food security in West Uganda

Organisation:

Økologisk Landsforening (Ulandsudvalg- og netværk)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Bevillingstype:

Projekt B (0,2-0,5 mio)

Projekt start:

01.04.2009

Projekt slut:

31.03.2011

Beviliget beløb:

400.000,00 kr.

Indsatsen foregår i følgende lande:

  • Uganda

Lokale partnere:

  • National Organic Agricultural Movement of Uganda (NOGAMU)
  • Sustainable Agriculture Trainers Network ( SATNET)

Overordnede mål :

At udvikle et FFS koncept for deltager styret udvikling i grupper af økologiske landmænd for at sikre øget fødevaresikkerhed og indkomst grundlag.

Umiddelbare mål :

Uddanne 30 rådgivere og model farmere til at arbejde med landmandsgrupper, som facilitatorer til at udvikle økologisk landbrug, social ansvarlighed og fødevare sikkerhed

Målgrupper :

Mindst 25 FFS grupper af 12-15 familier (mænd, kvinder, børn og ansatte)

Resume:

I Uganda er økologisk landbrug i rivende udvikling, ofte med fokus på eksportproduktion til Europa og USA. Der er behov for at inkludere familiers fødevaresikkerhed og udnytte det eksisterende potentiale for en divers, integreret og næringsrig madproduktion på de små landbrug, bl.a. i Vestuganda. Det foreslåede projekt er et pilotprojekt i samarbejde med NOGAMU og SATNET (nationale hhv. vestugandisk organisation for økologisk/bæredygtigt landbrug), hvor vi ved dannelse af landmandsgrupper (Farmer Field Schools; FFS) som inkluderer både mænd og kvinder (for at sikre rimelig fordeling af arbejde og goder) vil stimulere til fælles udvikling af landbrug på økologisk grundlag. Parallelt med uddannelse af facilitatorer til og dannelse af FFS arbejder vi sammen med organisationerne på at udvikle et koncept for udbredelse af denne type brugerorienterede og selvudviklende FFS.